Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Bílek: Chci vyhrát 22 zápasů

29.09.2018 | Michal Miškovský

Trenér malibáckého áčka a sportovní manažer v jedné osobě Jarda Bílek se před startem sezony rozpovídal a změnách v kádru, ambicích pro sezonu a také o nově založené juniorce.

Nová sezona je tady, tak jak se na ní těšíte?

Moc! Ta přestávka mi vždycky přijde strašně dlouhá. Když se vrátím ještě na konec té letošní, tak po ní jsem byl hodně rozčarovaný. Přiznám se, že jsem vážně přemýšlel o odhlášení druhé ligy a chtěl jsem tým poslat do divize. Nakonec mi to museli rozmluvit až samotní hráči.

A před vámi bylo hodně práce. Tak co se stihlo, povedlo a nepovedlo během několika měsíců přestávky?

Především jsme si odpočinuli a nabrali nové sily a chuť do práce. Ta pro nás začala tradičně první týden v srpnu. Ještě předtím jsme stihli odpočinkové aktivity jako dva letní fotbalové turnaje, turnaje v badmintonu a tenise a také paintball. Prostě takové správné tmelení party. Pak už byla na řadě tréninková dřina. Myslím, že jsme přes léto hodně zapracovali na standardkách a nějakých herních vzorcích. Už přípravné zápasy ukázaly, že to byla správná cesta.

Zmiňujete přípravné zápasy, s nimi panuje spokojenost?

Rozhodně ano. I když jsme první dva zápasy prohráli s prvoligovými soupeři výrazným rozdílem, tak hra v nich nebyla rozhodně špatná. Jenom jsme se trápili v koncovce a dělali zbytečné chyby. Další tři zápasy s týmy z nižších soutěží českou reprezentací neslyšících naopak přinesly naše výhry výraznějším rozdílem. Ale hlavně jsme se v nich prezentovali zlepšenou obrannou fází, vždyť jsme v žádném z nich nedostali více jak dva góly. Na tom bychom chtěli stavět i v lize.

V loňské přestávce se výrazně sahalo do kádru, letos také?

Letos už to nebylo potřeba. To správné jádro z loňské sezony se udrželo pohromadě, jenom jsme lehce posílili.

Jaké jsou tedy konkrétní změny v kádru?

Po vzájemné dohodě už nepočítáme pro potřeby áčka s naším dlouholetým kapitánem Rudou Kohnhäuserem. Jeho další angažmá nyní řešíme. Erik Stojka odchází na hostování do týmu našeho soupeře z Kladna a v první polovině soutěže nám bude chybět i Marek Maňas, který je pracovně v Číně. Dlouhodobě zraněný pak zůstává i brankář Jarda Pytloun, který ale vypomáhá jako asistent trenéra a stará se v tréninku o naše další brankáře.

A příchody?

Klíčové pro nás jsou hlavně návraty hráčů po zranění – do branky se nám vrátil zkušený Pavel Tvaroh, druhou čtyřku bude zezadu řídit Michal Bílek a v útoku nám vloni výrazně chyběl Matěj Vaněk. Co se týká nových tváří tak dotaženy zatím byly přestupy Davida Sedláčka a Adama Jirdáska, v obou případech z týmů okresní soutěže. Další posily jsou ještě na cestě a na soupisce by se měly objevit během října.

S jakým cílem jdete do páté druholigové sezony?

Ta otázka je těžší, než se zdá. Já mám od hráčů totiž zakázáno vyhlašovat nějaké cíle, protože pak řeknu, že budeme hrát o medaile a my hrajeme o záchranu. Řeknu to tedy takto – tým oficiálně žádný cíl vypsaný nemá. Každý z hráčů ať si své ambice stanoví sám. Mým cílem je vyhrát 22 zápasů. Pokud budou hráči k tréninkové a zápasové docházce přistupovat, tak jak mají, tak opravdu máme kádr na to, hrát o medaile. A spokojený bych byl s umístěním do šestého místa.

Podstatnou novinkou pak je nově vzniklý C tým. O co jde?

O naší juniorku. Již delší dobu jsme plánovali založení mládežnického oddílu, abychom zase náš klub posunuli o něco dál, abychom byli schopni si vychovat mladé futsalisty, kteří budou řekněme ve dvaceti letech umět futsal na takové taktické a technické úrovni, abychom je mohli zapojovat do prvního týmu. Zvažovali jsme jenom, zda přihlásit celostátní soutěž dorostu, nebo juniorku jako céčko do okresní soutěže dospělých. Konkurenceschopný tým U19 bychom asi pro první rok do ligy nedokázali složit, takže jsme zvolili variantu B. Do celku U21 jsme zapojili zhruba osm hráčů ze stávajícího kádru, další jsme doplnili během náborového kempu koncem září a stále další zájemce ve věku 16 až 21 let přibíráme.

V první zápase hostí Malibu Chomutov. Jaká jsou očekávaní?

Jak říkal trenér Škorpil: "Před sezonou chci mít 90 bodů, a ty pitomci mi to vždycky pokazí v prvním kole..." Tak snad to platit nebude. Tým je neskutečně nabuzený a odhodlaný, všichni věříme v tříbodový vstup do soutěže.

 
Aktuální články
Prohra o jeden gól v generálce s východním soupeřem

Generálku před startem 2. ligy obstaralo zajímavé měření sil s účastníkem východní druholigové skupiny z Havlíčkova Brodu. V Kutné...

 
S divizním soupeřem Malibu udrželo nulu v obraně

První výhru nové sezony přineslo domácí měření sil s libereckým účastníkem divizní soutěže.

 
Děsivý první poločas v podání Malibu

S prvoligovým soupeřem jsme drželi krok jenom ve druhém poločase. Ten první přinesl doslova hororový scénář.

 
Tradiční škola prvoligového futsalu v Liberci
 
S šestým týmem první ligy jsme drželi krok půl hodiny
 
Zápas v Teplicích se málem nedohrál
 
Po třech remízách přišla výhra
 
Remízová rarita: třetí výsledek 3:3 v řadě
 
Strhující zápas proti brazilské koloně přinesl jeden bod
 
Cennou remízu z palubovky favorita trefil hattrickem Vaněk
 
Utkání
Muži A | pondělí 11.09.2023, 20:30
FC Malibu Mladá Boleslav - Gazely Liberec
5:0 (1:0)
 
Muži A | pondělí 18.09.2023, 20:00
FC Malibu Mladá Boleslav - FK Pramen Havlíčkův Brod
2:3 (1:2)
 
Muži B | sobota 15.02.2020, 18:00
Joga Mladá Boleslav - FC Malibu Mladá Boleslav
6:9 (4:5)
 
Muži B | sobota 07.03.2020, 16:00
FC Malibu Mladá Boleslav - FK Mladá Boleslav
10:2 (5:0)
 
 
© eSports s.r.o. & FC Malibu Mladá Boleslav - účastník 2. futsalové ligy Západ 2014/2015 RSS